Min lillebror er Mutant

Min Lillebror er Mutant
Min Lillebror er Mutant

af Emil Blichfeldt
tegninger af Anna Degnbol

Det var onsdag morgen, og Mads var lige så irriterende, som han plejer. Han var sur, fordi der ikke var noget mælk at hælde på havregrøden. … Min mave snørede sig sammen, jeg skulle i hvert fald ikke nyde noget af, at mine venner kom hjem og så, hvor skør min lillebror var. Måske var han otte år, men han opførte sig som en på fire. Han slog i bordet og kom til at ramme sin ske, så havregrøden fløj gennem luften og ramte mig. ”Slap nu af Mads, din fucking spasser,” skreg jeg, da det klistrede stads gled ned ad min trøje. Mads var ligeglad, men mor stirrede surt over på mig. ”Jeg vil ikke høre dig kalde din bror spasser. Mads har Prader Willi Syndrom.”
Det er ikke nemt for Ebbe at vokse op med en handicappet lillebror. Han føler sig anderledes end sine kammerater, og hans hverdag ligner på nogle områder ikke andres. Hans lillebror Mads skal holdes i hånden, når Ebbe følger ham i skole, og han bliver vred, når noget ikke er præcis, som det plejer. Derfor synes Ebbe, det er pinligt at have kammerater med hjem.

Forfatter Emil Blichfeldt er selv vokset op med en handicappet lillebror, men modsat Ebbe i bogen var han ikke pinligt berørt over det. Når folk kiggede skævt til hans lillebror, trak han bare på skuldrene og sagde: ”Ja, han er anderledes. Det er, fordi min lillebror er mutant.”
Den indgangsvinkel til sin lillebrors handicap har han lært af sin mor, der tidligt accepterede og forstod, at lillebroren ikke var normal og aldrig blev det. Men samtidig var hun overbevist om, at han kunne få et godt liv på sine egne præmisser.

Med denne lille bog håber Emil Blichfeldt at få børn til at se på handicappede med nye øjne.

Emil Blichfeldt er tidligere nomineret til Orla-prisen i 2016. Han skriver sjove, actionfyldte bøger for børn og unge. Bøger med noget på hjertet.

ISBN nr. 978-87-93281-42-4
Min lillebror er mutant

Forfatter: Emil Blichfeldt
Illustrator: Anna Degnbol
Udgivelse:  foråret 2017
Bestil dit eksemplar
eller tig dit lokale bibliotek om at få den på hylderne.